Dagens: Saffrans fisk
Idag har jag gjort Saffrans fisk med Spenatris.
Frostade ut frysen så tog lite av vad som fanns.
Du behöver:
Fisk filé Jag tog 2 pangaseusfilé o 1 laxfilé
1 röd paprika
Färska champinjoner
Soltorkade tomater i olja ica´s i glasburk är kanon goda!
Matlagningsgrädde
Färskost typ, phiadelphia naturell
1-2 paket saffran
½-1 hönsbuljong
Salt, peppar, paprikakrydda
Till Riset behöver du:
Fullkornsris
1 stor morot
Spenat fryst el färsk
Riven ost
Så här gör du fisken:
Tärna fiskfilérna i lagom stora bitar och lägg i en ugnsform.
Strö över de skivade champinjonerna, paprika + soltorkade tomaterna.
Blanda ihop matlagningsgrädde, färskosten, saffran, buljongen + kryddorna.
Häll såsen över fisken och grönsakerna.
In i ugnen i cs 20 min 200c.
Så här gör du riset:
Koka riset enligt förpackningen.
När det är ca 10 min kvar lägger du i moroten ganska grovhackad
När det är ca 5 min kvar lägger du i spenaten + riven ost.
Låt koka ihop

Frostade ut frysen så tog lite av vad som fanns.
Du behöver:
Fisk filé Jag tog 2 pangaseusfilé o 1 laxfilé
1 röd paprika
Färska champinjoner
Soltorkade tomater i olja ica´s i glasburk är kanon goda!
Matlagningsgrädde
Färskost typ, phiadelphia naturell
1-2 paket saffran
½-1 hönsbuljong

Salt, peppar, paprikakrydda
Till Riset behöver du:
Fullkornsris
1 stor morot
Spenat fryst el färsk
Riven ost
Så här gör du fisken:
Tärna fiskfilérna i lagom stora bitar och lägg i en ugnsform.
Strö över de skivade champinjonerna, paprika + soltorkade tomaterna.
Blanda ihop matlagningsgrädde, färskosten, saffran, buljongen + kryddorna.
Häll såsen över fisken och grönsakerna.
In i ugnen i cs 20 min 200c.
Så här gör du riset:
Koka riset enligt förpackningen.
När det är ca 10 min kvar lägger du i moroten ganska grovhackad
När det är ca 5 min kvar lägger du i spenaten + riven ost.
Låt koka ihop
Kommentarer
Trackback